White Wall Project V (Waterweg)

De 800 meter lange installatie in het Prinses Beatrixpark Schiedam, 27 mei tot en met 24 juni 2018, is voltooid. Tijdens deze 4 weken hebben meer dan 1000 mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het grootste schilderij ooit in Nederland gemaakt. Het team van White Wall Project wil deze mensen allemaal bedanken voor hun deelname, enthousiasme en samenwerking!

Op 23 juni besliste een jury bestaande uit professionals uit de kunstwereld, Jannie Hommes, Hommes Gallery & Chairman White Wall Foundation, Judith Makkenze, beeldend kunstenaar & secretaris van White Wall Foundation en Marco Douma, beeldend kunstenaar, speciale gast om deel uit te maken van de jury, 42 delen van het 800 meter lange doek dat deel uitmaakt van onze 3 tentoonstellingen. Diversiteit, inzet, kwaliteit, toewijding en samenwerking waren de belangrijkste waarden bij de selectie.

We denken dat met de gekozen werken de algemene visie en het verhaal dat in Beatrixpark Schiedam tijdens de 4 weken verteld werd goed vertegenwoordigd is.We willen echter die kunstenaars wiens werken niet geselecteerd werden niet vergeten, dankzij hen was dit grote avontuur mogelijk.

Nu is het tijd om al deze prachtige ervaring samen te vieren, we hebben binnenkort 3 tentoonstellingen, elke tentoonstelling wordt anders, zonder herhaalde schilderijen en met verrassingen op elke locatie! U bent van harte welkom!

Maassluis: 2 september – 16 sept. 2018, Theater Koningshof
Vlaardingen: 22 september – 7 oktober 2018, Kade 40
Schiedam: 13 oktober – 4 november 2018, Stedelijk Museum

Foto’s van de geselecteerde schilderijen en de canvasinstallatie:Het White Wall Project V (Waterweg) is een sociaal kunstwerk in de openbare ruimte dat een breed scala aan artistieke disciplines omvat, gebaseerd op burgerparticipatie.
Het White Wall Project biedt zijn deelnemers een ongelooflijke en unieke, culturele ervaring, gedragen door samenwerking en maatschappelijke inspanning. Het project bestaat uit een installatie in de openbare ruimte, gemaakt van hout en canvas, van 800 meter lang waarop schilderingen, tekeningen, poëzie, e.d. kunnen worden aangebracht door de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De randprogrammering met o.a. muziek, theater en dans maken deze kunstzinnige ervaring compleet.

De kunstinstallatie is gedurende de maand mei/juni 2018 open voor alle inwoners van de drie steden, om met elkaar het grootste kunstwerk uit de geschiedenis van Nederland te realiseren.

Het project staat voor verbinding en maatschappelijke participatie, maar ook onderwerpen als kunsteducatie en recycling worden onder de aandacht gebracht. Daarnaast moedigen wij kennisuitwisseling, teamwork en sociale integratie aan.

Het programma wordt afgesloten met drie tentoonstellingen, één in elk van de steden die deelnemen aan de vijfde editie van het White Wall Project.

De deelnemers krijgen de kans om hun werk tentoon te stellen in de expositieruimtes van onze drie belangrijkste partners; Theater Koningshof in Maassluis, KADE40 in Vlaardingen en het Stedelijk Museum Schiedam.

We voelen ons bevoorrecht deze editie uit te kunnen voeren met de steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en we zijn trots en dankbaar dat we de Waterweg Cultuurprijs 2017 hebben mogen ontvangen! We werken hard aan de realisatie van dit avontuur. Ook U kunt ons ondersteunen dit project te realiseren, bekijk onze crowdfunding campagne.

Locatie installatie: Prinses Beatrixpark Schiedam (27 mei t/m 24 juni 2018)

Tentoonstellingen: Theater Koningshof in Maassluis, Kade 40 in Vlaardingen en Stedelijk Museum Schiedam (2 september – 4 november 2018)

Dan rest ons alleen nog om u uit te nodigen om deel te nemen aan deze ervaring. Wij hopen dat u tijdens uw bezoek aan deze website alle gewenste informatie zult vinden over ons project, zoals de kalender, informatie voor deelnemers, vorige edities en de Stichting White Wall.

Bedankt voor uw interesse.

Met vriendelijke groet,

Het team van White Wall Project