White Wall Project V (Waterweg)

Prinses Beatrixpark Schiedam (27 mei t/m 24 juni 2018)
Maandag tot vrijdag: Schoolactiviteiten (met afspraak)
Zaterdag en zondag: workshops van 12 tot 17 uur
Selectie kunstwerken: 23 Juni
Ophalen niet geselecteerde kunst: 24-25 Juni


Het White Wall Project V (Waterweg) is een sociaal kunstwerk in de openbare ruimte dat een breed scala aan artistieke disciplines omvat, gebaseerd op burgerparticipatie.
Het White Wall Project biedt zijn deelnemers een ongelooflijke en unieke, culturele ervaring, gedragen door samenwerking en maatschappelijke inspanning. Het project bestaat uit een installatie in de openbare ruimte, gemaakt van hout en canvas, van 800 meter lang waarop schilderingen, tekeningen, poëzie, e.d. kunnen worden aangebracht door de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De randprogrammering met o.a. muziek, theater en dans maken deze kunstzinnige ervaring compleet.

De kunstinstallatie is gedurende de maand mei/juni 2018 open voor alle inwoners van de drie steden, om met elkaar het grootste kunstwerk uit de geschiedenis van Nederland te realiseren.

Het project staat voor verbinding en maatschappelijke participatie, maar ook onderwerpen als kunsteducatie en recycling worden onder de aandacht gebracht. Daarnaast moedigen wij kennisuitwisseling, teamwork en sociale integratie aan.

Het programma wordt afgesloten met drie tentoonstellingen, één in elk van de steden die deelnemen aan de vijfde editie van het White Wall Project.

De deelnemers krijgen de kans om hun werk tentoon te stellen in de expositieruimtes van onze drie belangrijkste partners; Theater Koningshof in Maassluis, KADE40 in Vlaardingen en het Stedelijk Museum Schiedam.

We voelen ons bevoorrecht deze editie uit te kunnen voeren met de steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en we zijn trots en dankbaar dat we de Waterweg Cultuurprijs 2017 hebben mogen ontvangen! We werken hard aan de realisatie van dit avontuur. Ook U kunt ons ondersteunen dit project te realiseren, bekijk onze crowdfunding campagne.

Locatie installatie: Prinses Beatrixpark Schiedam (27 mei t/m 24 juni 2018)

Tentoonstellingen: Theater Koningshof in Maassluis, Kade 40 in Vlaardingen en Stedelijk Museum Schiedam (2 september – 4 november 2018)

Dan rest ons alleen nog om u uit te nodigen om deel te nemen aan deze ervaring. Wij hopen dat u tijdens uw bezoek aan deze website alle gewenste informatie zult vinden over ons project, zoals de kalender, informatie voor deelnemers, vorige edities en de Stichting White Wall.

Bedankt voor uw interesse.

Met vriendelijke groet,

Het team van White Wall Project