Programma / Agenda

Programma White Wall Project V (Waterweg)
De kunstinstallatie, van 27 mei t/m 24 juni 2018:
Opening 27 mei.  13.00 uur / Prinses Beatrixpark Schiedam

Tijd voor actie! De installatie, gemaakt van hout en canvasdoeken, van 600 meter lang zal in de maand mei/juni 2018 open zijn voor publiek om het grootste kunstwerk in de geschiedenis van Nederland te realiseren. Rondom de installatie zullen regelmatig optredens te zien zijn. Denk hierbij aan muziek, theater, poëzie, tai chi en dans.
Elke deelnemer mag gebruik maken van de schildermaterialen, dankzij onze sponsor Royal Talens Foundation. In de weekenden zullen diverse workshops worden aangeboden door professionele kunstenaars, om de creativiteit van de deelnemers te prikkelen. Alle deelnemers mogen meedoen aan de workshops.
Het team van het White Wall Project verheugt zich op jouw deelname aan deze ongelooflijke, culturele ervaring die tot stand komt door samenwerking en maatschappelijke inspanning!

Zeer blij om aan te kondigen dat in de openingsdag White Wall Project zal samenwerken met Stichting Vrienden van Beatrixpark Schiedam met hun evenement Lentefeest Beatrix, het wordt een grote dag van activiteit in het park.

Selectie van de canvasdoeken voor de tentoonstellingen, 23 juni 2018
Ophalen niet geselecteerde kunst: 24-25 Juni 2018
Locatie: Prinses Beatrixpark Schiedam

Het White Wall Project is een tijdelijke kunstinstallatie. Na het vullen van de canvasdoeken in mei/juni, wordt een selectie gemaakt van de doeken en deze zullen te zien zijn in drie tentoonstellingen; één in Maassluis, één in Vlaardingen en één in Schiedam.
De selectie van de te exposeren doeken gaat als volgt: de leden van de Stichting White Wall Project zullen samen met directeur Paco Dalmau langs de installatie lopen en beslissen welke doeken worden gekozen. Vervolgens worden de gekozen doeken uit het grote kunstwerk gesneden. Naar schatting worden in totaal 45 doeken geselecteerd voor de tentoonstellingen.

Recyclen van het materiaal van de installatie, van 25 juni t/m 30 juni 2018

Locatie:
Prinses Beatrixpark Schiedam

In de eerste week van juli zal de installatie worden gedemonteerd. Alle deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het recylceprogramma van het White Wall Project. Elke deelnemer kan zowel hout als canvas gratis meenemen voor eigen gebruik. Er is geen maximum limiet per deelnemer. Op deze manier is het materiaal van de installatie herbruikbaar, wat zowel gunstig is voor persoonlijk gebruik als voor het milieu, omdat er minder afval zal overblijven. Het projectteam is van mening dat jouw deelname aan deze fase van het project van groot belang is.

Tentoonstellingen, data en locaties:

Maassluis: 2 september t/m 16 september 2018, Theater Koningshof
Vlaardingen: 22 september t/m 7 oktober 2018, Kade 40
Schiedam: 13 oktober t/m 4 november 2018, Stedelijk Museum Schiedam

De geselecteerde doeken worden klaargemaakt om geëxposeerd te worden in de tentoonstellingsruimtes in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. In elke tentoonstelling zullen verschillende doeken komen te hangen. Het White Wall project nodigt jou uit om alle drie de tentoonstellingen te bezoeken om te ontdekken waar jouw werk zich bevindt!
De tentoonstellingen zullen worden aangevuld met foto’s en video’s van het proces, interviews met de deelnemers over deelname aan het White Wall Project, lezingen over kunst in de openbare ruimte en nog veel meer activiteiten die we t.z.t. bekend zullen maken.
Als “Grande Finale” zullen op 4 november in het Stedelijk Museum Schiedam alle tentoongestelde doeken worden geschonken aan de deelnemers als herinnering aan dit grote avontuur die wordt gedeeld met de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam; de échte kunstenaars en makers van het White Wall project V (Waterweg)!

Met vriendelike groet,

Paco Dalmau,
Initiator White Wall Project
Directeur White Wall Foundation

Marielle van der Vlugt
Coördinator Deelnemers & Media